Известие

Collapse
No announcement yet.

Не ми работи прибора за налягане на маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ми работи прибора за налягане на маслото

Колеги откакто съм я взел си мисля да го оправя.Къде се намира тоя датчик?В книгата за ремонт на 155 го дават някъде под тръбите на изпускателния колектор ама нещо съм кьорав че не мога да го намеря.Отделно от това ако е изгърмял тоя датчик някой може да ми продаде такъв от някоя 155 на части.В каталога намирам два типа единия е 0.3Бара а другия е от 0 до 8.Втория е този който ми трябва нали?
    Lancia Lybra 1.9 JTD 105

отидох и си купих за 10 лева от жигила направих му преход от 12 мм на 10мм и работи без грешка ,поне до сега.В един магазин на александраауто оригинален ми казаха цена от която ми се завъртя свят,в маг. ''кьосер'' казаха 67 лв.-немски някакъв.
    sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara

Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....

Comment

Първо за себе си уточни какво точно нети работи. Датчика под изпускателния колектор е за минималното налягане на маслото а като индикация на таблото е една червена лампичка. Другия който е за измерване на моментното налягане колегата ти обесни как да го ъпгрейдваш и като показание на таблото е стрелкови прибор със скала от 0 до 8 атмосфери.
      Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

155

Не ти трябва "втора ръка" , вариянта ладов с преправяне е удачен ! Успех ...
        PB 4044 ХН

Comment

Нека да е ладов няама претенции но искам да разбера къде се намира за да видя къде е грешката.След малко утивам пак да ровя.
          Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

ето то го датчика
            Click image for larger version

Name:	ar2.JPG
Views:	1
Size:	35.2 Килобайта
ID:	2276845
            Alfa Romeo 155 1.8TS Cuore Sportivo

Comment

Точно там е , намерих го!Гледах за него под колектора ама изпускателния.Намерих същия (много подобен) ладов за 13 кинта.Сигурно ли е че ладовия е 12мм а моя е 10?Иначе ладовия е 0-8 кг/см2 точно като нашите.Някакви опълнителни обяснения около смяната?
              Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

Сигурното е че, ладовия няма да стане при тебе без преработка.
                Last edited by Cuore_Sportivo; d.m.y г., 13:45.

Comment

преходник 14х1,5 -> 10х1
                  ...или направо пренарязване на резбата на ладовия...
                  75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                    ...или направо пренарязване на резбата на ладовия...
                    по-добрия вариант

Comment

И последният вариянт, който колегите от 164 раздела предлагат на по ентусиазираните от нас е отремонтиране на стария. Ето линк към темата със снимчици как изглежда от вътре:
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=9911&page=6

П.П. Дайте надолу в страницата и ще видите снимките на колегата, който го беше разглобил. Моят също го разглобих и отремонтирах. Беше се откачила пластинката която движи стрелката и го отремонтирах супер, супер лесно.
                      Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                      Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
                        И последният вариянт, който колегите от 164 раздела предлагат на по ентусиазираните от нас е отремонтиране на стария. Ето линк към темата със снимчици как изглежда от вътре:
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showt...?t=9911&page=6

П.П. Дайте надолу в страницата и ще видите снимките на колегата, който го беше разглобил. Моят също го разглобих и отремонтирах. Беше се откачила пластинката която движи стрелката и го отремонтирах супер, супер лесно.
                        Не си заслужава разправията с отварянето!!!Аз моя го отворих и какво намерих вътре ,беше си му дошло времето ,беше се проял "резисторния" елемент!!!Ладов е най-добрия вариант
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

То и аз го отворих и кво да намеря вътре?-Масло!Т.е. не става за отремонтиране.Ся проблема идва че немога да намеря кой да ми дялне една нова резба на ладовия.За преходник да не говорим.Всички "Майстори-Стругари" казват едно и също:"Ей ти ся как ми объркваш работата..." или "Тва не ми е работа да го правя....".Нямам думи направо.
                          Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

Разглабянето е точно 10 мин, а то във всички има масло, само трябва да го измиеш и след това няма грижи.
                            Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                            Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Всичко вече работи.Направиха ми преходник от 14х1,5->10х1,0.Стария го изчистих но не тръгна.Сега тоя на студен мотор показва 6 бара а на загрял мотор показва 1,5 до 2 бара което е по добре от това да не показва нищо.
                              Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

Working...
                              X